– Et folk uten kunnskap

Org.nr. 970196145 MVA

Bank kto: 4532.08.00262

Årbok for Helgeland

Helgeland Historielag gjev ut tidsskriftet "Årbok for Helgeland" som har lokalhistorisk innhald av ymse slag, mellom anna òg folkeminnestoff og munnleg tradisjon. Tidsskriftet skal òg offentleggjere kjeldetilfang frå offentlege og private arkiv og gje noko rettleiing for deim som som skal arbeida med lokalhistoriske emne. Tidsskriftet bør koma ut ein gong i året.

(sitat fra Vedtekter for Helgeland Historielag)

Helgeland Historielag vedtok allerede i forbindelse med stiftelsen i 1970 at laget skulle gi ut en "Årbok for Helgeland". Sigurd Arnekleiv ble utpekt som første redaktør og med resten av styret i historielaget som redaksjonsnemd.

Siden har boka kommet ut hvert år og en rekke av lagets medlemmer har i årenes løp arbeidet i redaksjonsnemda. Flere har også vært villig til å ta på seg oppgaven som redaktør.

De som ønsker å være bidragsytere til årboka, kan ta kontakt med Sven Erik Forfang: E-post: sven.e.forfang@nord.no

Vi har laget et forfatter- og geografisk register for alle utgavene.

Mer info

Våre bøker er å få kjøpt hos Mosjøen Libris i Strandgata 20, 8656 Mosjøen E-post: mosjoen@libris.no

Helgeland Historielag historielaget lokalhistorie historie historier historiske kilder sagn fortellinger bygdebok bygdebøker årbok årbøker gamle bilder foto
web: info helgeland